Få all handledning, verktyg, hjälp och stöd som behövs för att komma in på din drömutbildning.
Få all handledning, verktyg, hjälp och stöd som behövs för att komma in på din drömutbildning.

Förberedande utbildning
Inredningsarkitektur & Möbeldesign.
Studenter

Rekommendationer

Kursen är redan beprövad och genomförd med framgång av mer än hundra svenska studenter som folkhögskolekurs.

Charlotte Härback - Kom in på HDK, Högskolan för design och konsthantverk, Göteborg

“Saskia är en lärare som jag önskar alla någon gång får korsa sin väg med. Med sitt enorma engagemang har hon en otrolig förmåga att finna just det som är speciellt hos varje elev. Hon är väldigt inspirerande i hur hon jobbar och hon hjälpte mig att nå min dröm. Hon är utan tvekan den bästa läraren jag haft.”

Charlotte Härback
Kom in på HDK, Högskolan för design och konsthantverk, Göteborg

Josefine Sjökvist - Kom in på HDK, Högskolan för design och konsthantverk, Göteborg

“Saskia är fantastisk, både som lärare och person. Hon besitter hög kompetens inom konst, design och designprocessen. Hon har stor förståelse för samtiden och kan därför ge en verktygen att utvecklas och förverkliga sina drömmar. Hon utgår från varje enskild individs förmåga under handledning och kan anpassa den på mest lämpliga sätt beroende på person och kvaliteter. Saskia är lugn och pedagogisk, vilket gör henne lätt att förstå.”

Josefine Sjökvist
Kom in på HDK, Högskolan för design och konsthantverk, Göteborg

Alex Widell - Kom in på Konstfack, Beckmans och HDK, Högskolan för design och konsthantverk, Göteborg

“Min bild av dig som lärare är enbart positiv. Redan första dagen du tog plats i vårt klassrum förstod jag att du var speciell. Ditt engagemang och driv fyllde hela atmosfären och man sveptes med av din entusiasm inför inredningsarkitektur, design och konstnärsskap överlag. Ditt sätt att undervisa är ett lyhört, individanpassat sätt där du verkligen sätter dig in i elevernas olika förutsättningar, ambitioner och viljor. Jag har aldrig upplevt att någon väckt liv i så mycket inom mig som du har, och din uppmärksamhet och genuina önskan från dig att man lyckas har gjort att jag trott på mig själv och mina förmågor. Du är oerhört kompetent och skulle göra vilken konst- eller designlinje till den bästa.”

Alex Widell
Kom in på Konstfack, Beckmans och HDK, Högskolan för design och konsthantverk, Göteborg

Malin Berglund - Kom in på Beckmans, Stockholm

“Att utbilda mig till formgivare hade alltid varit en stor dröm för mig. Men jag trodde aldrig att jag någonsin skulle nå dit. Saskia fick mig att tro och lita på mig själv. Hon gav mig självförtroendet och modet för att våga satsa på det jag mest av allt ville. Saskia gav mig en stabil grund inom området design och var ett otroligt stort stöd under arbetsproverna. Jag kom in på min drömutbildning Beckmans Design högskola i Stockholm efter detta år. Utan henne hade jag inte varit där jag är idag. Tack fina Saskia!

Idag jobbar jag som inredningsarkitekt och produktdesigner. Driver även eget företag och säljer produkter på marknaden.”

Malin Berglund
Kom in på Beckmans, Stockholm

Alvastina Ringqvist - Konstfack

“Saskia har hela paketet. Hon är pedagogisk, smart, rolig, omtänksam och satte alltid oss som elever först. Samtidigt som jag såg Saskia som en förebild och lärare såg jag även henne som en person jag kunde vända mig till när mina frågor inte bara handlade om skolarbeten. Hon visste precis hur man skulle peppa oss när allt kändes jobbigt och stressigt. Saskia är en sådan lärare alla ska ha turen att ha.”

Alvastina Ringqvist
Konstfack

Julia Holmgren - Konstfack

“Som lärare upplever jag dig som att: du är en väldigt engagerad person och har styrkan att motivera en hel klass, du vill alla väl, lyssnar och ger bra feedback, du vill få oss att bli och tänka mer självständigt, du är ärlig och rak, du inspirerar och guidar elever till att nå det bästa de kan.”

Julia Holmgren
Konstfack

Cathrine Jungmarker - Mälardalens högskola, Rumslig gestaltning och informationsdesign

“Saskia är en bra och pedagogisk lärare och man märker att hon har många års erfarenheter inom konst, design, bild och form, både digitalt och handgjort. Hennes handledning och skapade är lätt att förstå och hon är mycket lyhörd och ser till att den skapande gnistan aldrig slocknar i den kreativa processen. Saskia har sett till att jag ser saker och ting ”outside the box” för att jag på bästa sätt ska kunna utrycka mig visuellt med många olika arbetsmetoder. Hon har bra ledarskapsförmågor där hon låter hela gruppen vara delaktiga demokratiskt men respekterar även oss alla som egna individer.”

Cathrine Jungmarker
Mälardalens högskola, Rumslig gestaltning och informationsdesign

Lija Silins - Konstfack, Inredningsarkitektur och möbeldesign

“Under mitt år hos Saskia utvecklade jag min konstnärliga process och lärde mig mycket om hur jag själv fungerar i den. Det arbetsättet jag lärde mig då använder jag mig fortfarande av när jag jobbar i projekt idag. Saskia är en av de lärare som har gett mig bäst verktyg och självförtroende i det jag gör. Jag har nu i år tagit min kandidatexamen i inredningsarkitektur och möbeldesign på Konstfack. En utbildning som jag kom in på efter mitt år hos Saskia.”

Lija Silins
Konstfack, Inredningsarkitektur och möbeldesign

Hanna Söderström - Visual Merchandiser IKEA, Stockholm

“För mig betydde ditt lärande mycket i utvecklingen av mitt kreativa tänkande, designprocessen och mitt självförtroende inom design. Jag är jätteglad att jag under utbildningen fick lära mig många grunder i Adobeprogrammen och Sketchup, kunskaper jag har haft otroligt stor nytta av. Jag utvecklades också i att presentera mina projekt inför gruppen vilket stärkte självförtroendet för senare presentationstillfällen under min senare utbildning. Tack för allt du utvecklat hos mig :) Sedan utbildningen har jag läst två år Inredning– och butikskommunikation i Växjö, sedan jobbade som Visual Merchandiser på IKEA-varuhuset i Älmhult.”

Hanna Söderström
Visual Merchandiser IKEA, Stockholm

Viktoria Anderberg - Kandidatexamen Design, HDK, Högskolan för design och konsthantverk, Göteborg

“Efter kursen fick jag ett nytt perspektiv och insåg att jag var tvungen att titta en andra gång på min design för att kunna utveckla den och inte bara tro att jag är "färdig". vilket jag än idag har i bakhuvudet. Saskia gav konstruktiv kritik, ärlig och bra kritik, vilket jag ser väldigt positivt, för min framtid och har även haft nytta av det på HDK. Saskia var med när jag utvecklades och var en stor del av början av min designprocess, hon stöttade mig i allt jag ville göra. PS Jag saknade att ha en Saskia på HDK. ;)”

Viktoria Anderberg
Kandidatexamen Design, HDK, Högskolan för design och konsthantverk, Göteborg

Linda Anjou Lagerström - Kandidatexamen Möbeldesign, Carl Malmsten, Stockholm

“Under tiden på Hällefors folkhögskola utvecklades jag otroligt mycket inom min design och i mig själv som person. Med allt stöd från Saskia kunde jag lita på att det jag tyckte var roligast att hålla på med, nämligen formgivning, var något jag också var bra på. Jag fick självförtroende att söka till utbildningar som var svåra att komma in på och jag fick hjälp med mina arbetsprover. Jag kom in på Möbeldesignutbildningen på Carl Malmsten Furniture Studies vilket jag är väldigt glad över för det är en väldigt rolig och lärorik utbildning. Jag hade aldrig kommit dit utan Saskias utbildning på Hällefors folkhögskola och hennes kompetens. Jag har gjort praktik på företaget Klong där jag fått uppdrag att rita en möbel.”

Linda Anjou Lagerström
Kandidatexamen Möbeldesign, Carl Malmsten, Stockholm

Emmy Linde - Kandidat Inredningsdesign, Master i Co-design (designantropologi), 
						          KADK, Den Kongelige Danske Designskole, Köpenhamn

“Jag heter Emmy Linde och är född 1988 och har drömt om att bli inredningsarkitekt helt sedan jag var 12 år gammal. En dröm som rätt tidigt trycktes ner då jag insåg att man skulle göra arbetsprov för att komma in på designskolorna och jag aldrig varit särskilt duktig på att rita. När jag upptäckte att Hällefors Folkhögskola skulle ha en inredningsdesign linje sökte jag och flyttade från Göteborg till Hällefors. Redan första veckan kände jag att jag hittat hem! En stor del av detta var Saskias sätt att bygga upp kursen, de olika projekten och framför allt hennes sätt att se varje individ och visa på det jag var bra på. Saskias handledning i projekten gjorde mig mer och mer säker på att detta var något jag faktiskt var bra på och fick mig att öva på att rita/skissa, som jag var mindre bra på. Och utan hjälpen med arbetsproverna och alla tidigare projekt på skolan, där jag lärt mig designprocess och mitt eget sätt att arbeta, hade jag aldrig kommit in på min drömutbildning i Köpenhamn. Jag kom in på första försöket och har nu gått på Den Kongelige Danske Designskole i 5 år. Det har varit tuffa år, men jag tänker ofta på sättet Saskia trodde på mig och särskilt en gång när hon sa: "Du ska göra det här och du är duktig. Kommer du inte in första gången så fortsätt söka tills du gör det!". Detta har jag tänkt tillbaka på när det har varit tungt på skolan och jag har tvivlat på mig själv. Tvivlat på om jag nu var duktig eller kunde detta jag håller på med. Av alla lärare jag haft på designskolan är Saskia den som har varit bäst. Hon pushade mig framåt, men genom att se det jag kunde och inte det jag inte kunde...Under åren på skolan har jag haft flera praktikplatser både i Sverige (White Arkitekter), Danmark (Spacelab och Design by Us) och Oman (Quad). Till sommaren 2016 tar jag examen från KADK i Köpenhamn med en kandidat i Inredningsdesign och en master i Co-design (designantropologi). Något jag aldrig hade gjort utan mitt år på Hällefors Folkhögskola, med Saskia som lärare. Jag rekommenderar STARKT Saskia som lärare, det kommer ta dig långt!”

Emmy Linde
Kandidat Inredningsdesign, Master i Co-design (designantropologi), KADK, Den Kongelige Danske Designskole, Köpenhamn

Andrea Jörbrink - Kom in på Nyckelviken, nu stylist ELLE decoration & Rusta

“Jag är så tacksam och glad att jag träffade dig! Du gav mig självförtroende och ett nytt sätt att tänka på design, utveckling och mig själv. Ditt lärande gjorde att det väcktes ett stort intresse för mig att fortsätta utveckla, förändra och förbättra världen vi lever i. Jag har valt min egen väg och det känns idag väldigt bra, i september ska jag göra praktik i Stockholm, då ska jag göra tidningsomslag till Elle decoration och en reklamfilm för Rusta.”

Andrea Jörbrink
Kom in på Nyckelviken, nu stylist ELLE decoration & Rusta